Gegarandeerd de hoogst haalbare kwaliteit drinkwater; dat is de missie van zowel Waterworks for Events en KDWS. KDWS richt zich hierbij voornamelijk op legionellapreventie, terwijl Waterworks for Events zich richt op specialistische watervoorzieningen op grote en kleine evenementen. Via het cursus-instituut NEN kwamen de bedrijven met elkaar in contact. Beide bedrijven vullen elkaar zodanig aan, dat een convenant tot verregaande samenwerking voor de hand ligt.

“Er wordt vaak nog te makkelijk omgegaan met de kwaliteit van (drink)water op evenementen”, aldus Bas Amijs van Waterworks for Events. “Organisaties van evenementen houden niet altijd rekening met mogelijke risico’s die onveilig (drink)water op een evenement met zich mee kunnen brengen. Terwijl bezoekers van zo’n evenement juist wel verwachten toegang te hebben tot schoon en veilig (drink)water. Een voorbeeld hiervan zijn chemische toiletten: niet de meest hygiënische plaats op een evenement. Na gebruik van deze toiletten is water van de hoogst haalbare kwaliteit een must! Bij de bereiding van voedsel is veilig drinkwater zo mogelijk van nog groter belang. Door de samenwerking met de experts van KDWS stellen we onze maatstaven nog verder naar boven bij. KDWS is vaak betrokken bij de ontwikkeling van nieuwe technologieën en onderzoeken. Waterworks loopt met deze kennis altijd voorop met de nieuwste apparatuur en laatste inzichten.”

KDWS adviseert onder andere hoe tijdelijke drinkwaterinstallaties het beste vrij van legionella, bacteriën, virussen en chemicaliën kunnen blijven. KDWS maakt bijvoorbeeld legionellaveilige ontwerpen voor de projecten van Waterworks for Events en begeleidt hen bij de aanleg van de installaties, waarbij de nadruk op hygiëne zal liggen. Oeds Kuipers van KDWS: “Waterworks for Events weet wat ervoor nodig is om de hoogste kwaliteit te leveren en werkt hier met enthousiasme aan.”

Share The Story